Voor gymnasten van het middelbaar bouwen de trainers verder op de basisvaardigheden geleerd in de lagere school. Met de basis en een groot deel van Gymstars achter de kiezen, is het tijd voor de laatste twee niveaus. GymFlex kiest ervoor om twee lessen per week aan te bieden: onderzoek leert dat op deze manier het meeste wordt geleerd. Kinderen kunnen kiezen om 1 dan wel 2 lessen per week te volgen. Van de twee lessen bieden we 1 les toestelturnen aan, de andere is meer gericht op springvormen. 

In de lessen toestelturnen gebruiken we de laatste niveau's van toestellen uit Gymstars: vloer, rekstok, brug, sprong en balk. De basis is gelegd en de trainers kunnen al meer spectaculaire bewegingen leren aan de verschillende toestellen om daar vooruitgang te boeken in de bewegingen.

De lessen airtrack (& trampoline) werken we aan de verdere ontwikkeling van de verschillende springvormen, volgens de leerlijn van de toestellen vloer & trampoline van Gymstars. De basisbewegingen achter de rug, is het tijd voor spectaculaire salto's en leuke flikflakken!

 

Wij gebruiken volgende benamingen & leeftijden in Mechelen

  • Beloften toestelturnen: 1e tot 6e middelbaar (°2007-2002)
  • Beloften airtrack: 1e tot 6e middelbaar (°2007-2002)

 

Wij gebruiken volgende benamingen voor toestelturnen in Onze-Lieve-Vrouw-Waver en Sint-Katelijne-Waver

  • Beloften toestelturnen: 1e tot 6e middelbaar (°2007-2002)
  • Beloften airtrack:1e tot 6e middelbaar (°2007-2002)

 

Meer details en overzicht van de groepen vind je hieronder of in dit nieuwsbericht.