Terugblik, met liefde!Onze cheerleaders kenden een schitterend seizoen: leuke stages & goede wedstrijden! Ze zijn erg tevreden en kijken alvast met vertrouwen uit naar volgend jaar.


  

Start van het seizoen

Kersttraining bij de kids!Het seizoen startte in augustus met trainingen op zondag. De eerste voorbereidingen en testen van het nieuwe seizoen vonden dan plaats: wat is de beste samenstelling van de stuntgroepen? Wie danst er expressief? Wie is een tumbling-talent? De coaches gingen ermee aan de slag om een routine in elkaar te steken. Daarnaast verzorgden ze demonstraties op de sportmarkt en de triatlon van Mechelen.

De eerste afspraak van het seizoen (Europeans in Parijs) ging dit jaar niet door. Het eerste grote evenement was dan het UCA camp te Leuven. Een weekend lang kregen ze tips en tricks van de beste cheerleaders van Europa. Met een leuke kersttrainingen sloten ze het eerste deel van het seizoen af.

 

Stage & GyMania

Tijdens de winter werkten ze haard aan de routines van het Belgisch kampioenschap: wijzigingen en blessures gooiden al eens roet in het eten. Steeds kwamen ze er sterker uit. Een eerste hoogtepunt was alvast de ontvangst van de langverwachte nieuwe uniforms - ze straalden en haalden er energie uit om er tegenaan te gaan op training. In het jaarlijkse weekend trainden ze hard en maakten ze veel plezier. 

Een eerste test van de geplande routines vond plaats op GyMania, de jaarlijkse show van GymFlex met turnen, dansen en cheerleading. Het publiek weet de routines elk jaar meer en meer te smaken, ze werden overdonderd met applaus en goede commentaren. De eerste stap richting het BK is gezet. 

Nieuwe uniforms

Nieuwe uniforms voor de seniors!

 

 

Onze cheer kids op de generale repetitie voor het BK!Belgisch Kampioenschappen 2018

Een week voor het BK hielden alle ploegen een generale repetitie. Voor een talrijk publiek brachten ze hun stunts, dansen & jumps voor een eerste keer. De meeste dingen waren echt goed en het publiek was onder de indruk. Nu nog de laatste kleine foutjes wegwerken en mentaal klaarmaken voor het echte BK 

Op 6 mei 2018 was de dag daar: Belgische kampioenschappen in onze eigen stad Mechelen. Sporthal De Nekker dient al enkele jaren als thuishaven voor dit evenement. Met gezonde spanning betraden ze de mat. Onze juniors & kids nemen vooral deel voor de ervaring: van plankenkoorts geraak je niet zomaar af! 

  • GymFlex Cheer kids: vijfde plaats in de categorie Peewee cheer (108,5 punten)
  • GymFlex Cheer juniors: Belgisch kampioen 2018 in de categorie Junior pomdance (211 punten)
  • GymFlex Cheer senioers: tweede plaats in de categorie Senior cheer level 3 (171,5 punten)

 

Hieronder staan de video's van onze groepen op het BK.

 

GymFlex Cheer kids: peewee cheer

 

(GymFlex cheer kids op het BK 2018, of klik deze link)

 

 

GymFlex Cheer juniors: junior pomdance

(GymFlex cheer juniors op het BK 2018, of klik deze link)

 

 

GymFlex Cheer seniors: Senior Cheer level 3

(GymFlex cheer juniors op het BK 2018, of klik deze link)

 


Bedankt!

 

Bedankt aan alle leden om zich zo in te zetten, en vooral bedankt aan alle coaches om er een jaar tegenaan te gaan!

Sigrid & Kirsten, de trainsters van onze cheer juniors & seniors! Loorie, onze trainster van cheer kids!

 

 

Foto's

 

Bekijk hieronder alle foto's van onze cheerleaders van het seizoen 2017-2018 of bekijk het album op flickr!

 

 

2017-2018 Cheer