Op 4 november organiseert tumbling GymFlex een brunch ten voordele van de gymnasten die die naar het jongeren WK vertrekken in november. Kom van een lekker onbijtje genieten!


Julie Goris, Merel Piron, Yuwan Rom en Hannelore Tuyteleers sprongen vorig seizoen (2017-2018) voor GymFlex tumbling op A-niveau. Op het Belgische kampioenschap sprong Hannelore naar de nationale titel in de juniorencategorie, Julie behaalde knap de bronzen medaille in dezelfde reeks. Merel en Yuwan eindigden knap zesde in haar eerste jaar op A-niveau. Ze sprongen alle vier de norm voor selectie voor de officieuze wereldkampioenschappen voor de jeugd (WAGC). 

Foto BK met 3 van de 4 geselecteerden!

3 van de 4 geselecteerden apetrots op de foto op het BK vorig jaar!

Wat is dat, het WAGC? Dat is -voluit- het World Age Groep Competition: een wedstrijd waarbij jongeren uit de hele wereld vanaf 11 jaar het in eigen leeftijdscategorie tegen elkaar openemen in de disciplines Acrobatische gymnastiek, tumbling en trampoline. Deze competities vinden plaats in Sint-Petersburg (Rusland) tussen 15 en 18 november 2018. Het is wereldkampioenschap voor senioren zelf vindt een week eerder plaats, op dezelfde locatie. 

Zo'n deelname is niet vanzelfsprekend, vanuit de federatie is er weinig financiële ondersteuning. Kosten voor vervoer, verblijf, deelname en licenties vallen voor een groot deel op de nek van de gymnasten. Dat loopt al snel op tot een kleine €1800 per gymnast. Onze club sponsorde voor elk van de gymnasten al het inschrijvingsgeld. Voor een deel van de overige kosten te dekken, zette de voltallite tumblingploeg enkele acties op touw. 

Medische redenen houden Yuwan momenteel van de tumblingbaan, hij houdt een sabbatjaar om zijn blessures volledig te laten genezen. Volledig weg is hij niet, we zien hem als hulptrainer op zondag en woensdag van de allerkleinsten. Zo kan hij alvast zijn ervaring doorgeven aan de kleinere talenten.

Vorig jaar was er de actie 'flikflakken naar Sofia', dit jaar verkochten ze reeds snoep (nog steeds) en houden ze een gezellig brunch op de laatste zondag van de herfstvakantie! Heb je niets te doen die dag - allemaal welkom!

 

Wat Brunch voor de tumblers
Datum zondag 4 november 2018
Uren Vanaf 09.30 / 11.00 / 12.30 uur
Locatie Basisschool de Bel (Peter Benoitstraat 2a, Mechelen)
Prijs €15 (volwassene) - € 8 (tot 12 jaar) - gratis (tot 3 jaar)
Inschrijven Hieronder of op dit formulier

 

 

Inschrijven voor de brunch kun je hieronder!