De ManeblussersCup is de jaarlijkse demowedstrijd, georganiseerd door Mechelse turnclub GymFlex. Dit jaar vindt de grootse show plaats op 4 & 5 mei 2019.

 

Wat is de discipine demo?

Demo of demonstratie gymnastiek is een mengeling van dans, gymnastiek en spektakel. Er worden meerdere gymdisciplines in één demonummer verwerkt. Jongens en meisjes werken samen om op zo’n origineel mogelijke manier uit de hoek te komen. Een goed demonummer begint bij het uitkiezen van de muziek en een het uitwerken van een choreografie met allerlei gymelementen erin. Maar ook kledij, lichteffecten en decorstukken spelen hierbij een belangrijke rol. Al deze elementen werken sfeerverhogend en maken het nummer origineel.

In de discipline dans & demo organiseert de gymnastiekfederatie 4 demowedstrijden per sezoen: het democircuit. Groepen doen mee in het B1-, B2- of A-circuit, afhankelijk van hun niveau. Clubs die met hun demonummer aan minimum 3 wedstrijden deelnemen, komen in aanmerking voor de eindbeker binnen hun niveau. De vier groepen uit het A-circuit die aan het einde van het democircuit het hoogst gerangschikt staan, mogen automatisch deelnemen aan de Best Show Teams Finale. Daarnaast kent de denkcel een wild card toe aan een team voor de vijfde plaats voor de best show teams finale.

 

Waarom ManeblussersCup 2019?

Onze jarenlange ervaring in de organisatie van demowedstrijden gebruiken we om de ManeblussersCup tot een unieke ervaring te maken. MBC 2019 wordt een superleuke editie, waarbij het publiek van de ene in de andere verbazing zal vallen. We laten de clubs in zo goed mogelijke omstandigheden presteren, zullen het programma naadloos aan elkaar praten en zorgen voor een unieke demo-beleving.
De ManeblussersCup is in 2019 de laatste wedstrijd van het democircuit. We verwachten de betere oefeningen van het seizoen voor de strijd voor het regelmatigheidscriterium, het meest aantal deelnemers van het seizoen & een spetterende prijsuitreiking!

 

Programma & deelnemers?

  • Inschrijvingen Demo A (14): Acro II gym Brasschaat, Art gym Kapellen, Olympia Oosterzele, turnclub Athena, STB Gymnastics & SILOK, WIK Oostende, Esthetica gymteam Brecht, De Gympies Keerbergen, Gymclub Waarschoot, GymFlex Mechelen, GymMax Dendermonde, Turnclub Olympia Merelbeke, Olympia de Pinte, Volharding Berchem.
  • Inschrijvingen Demo B1 (14): Acro II gym Brasschaat, Ambitious Pro Gymnastics Puurs & Pacsam&VES Sint Amands, Apollo Antwerpen, KOTV Noordzee Oostende, turnclub Athena Destelbergen, Olympia Oosterzele, Pegasus Drongen & Rap & Vrank Evergem, Koninklijke Diestse Turnkring, turnclub De Eik Lommel, Gym Diverti, Gymplus Mortsel, Eikels Worden Bomen, OTM Gent, turnkring Geluwe, Sint-Jozef Schoten.
  • Inschrijvingen Demo B2 (8): STB Gymnastics Berchem, Turnkring Oostakker, KWTV Willebroek, Hou & Trouw Terhagen, Gymspirit, Krachtig en Lenig Wervik, Moedig en Vrij Mechelen, Turnkring Geluwe, Vaste Vuist Lauwe.

  

Hierboven vindt u de definitieve inschrijvingen. Het programma vindt dit jaar voor de tweede keer over twee dagen plaats, wat de programmatie mogelijk anders maakt dan andere jaren! Kijk het goed na!

 

Programma

  Zaterdag 4 mei 2019 zo 05 mei 2019
  B2-circuit A-circuit B1-circuit
Kleedkamers beschikbaar  08.45 uur 14.00 uur  07.45 uur 
Repetitie 09.30 uur  14.45 uur  08.38 uur 
Juryvergadering  10.30 uur 17.00 uur  10.30 uur 
Wedstrijd 11.30 uur  18.00 uur  11.30 uur 
Prijsuitreiking 13.30 uur  22.00 uur  14.45 uur 

  

Inkom?

Prijzen zijn telkens per wedstrijd, enkel online te bestellen via deze website.

  • Niet-leden: +/- 12 euro*
  • Leden Gymfed: +/- 10 euro* (enkel op vertoon van geldige lidkaart)
  • Kinderen 7-12 jaar: +/- 9 euro*
  • Kinderen tem 6 jaar: gratis

* De prijs kan verschillen naargelang het aantal bestelde kaarten.

Bekijk het evenement op de site van GymFed.