Ontstaan

In 2009 is uit de samenwerking van de clubs MK-Gym vzw en Gymclub De Toekomst vzw een nieuwe club ontstaan: GymFlex. GymFlex heeft een volledig aanbod waarin elke gymnast, danser en cheerleader zich ten volle kan ontplooien. Dat gaat van kleuters tot volwassenen, van G-werking tot seniorengym met een gezond en gericht evenwicht tussen recreatieve en competitieve gymnastiek. Iedereen kan zo op basis van zijn/haar kwaliteiten en ambities de mogelijkheid benutten om op een verantwoorde kwalitatieve manier aan sport te doen en zo zijn/haar talenten te ontplooien.

GymFlex wilt een club zijn met een aangename mix tussen toptalenten en recreanten van alle leeftijden, van kleuters tot senioren, maar ook voor die jongeren die het in hun ontwikkeling moeilijker hebben, door middel van aangepaste trainingen.

 

Federaties

Wij zijn met al oLogo Gymfednze leden (bijna 1400  in 2011) voor gymnastiek aangesloten bij de Gymnastiekfederatie Vlaanderen vzw, de derde grootste Vlaamse sportfederatie met meer dan 100.000 leden. Zij is te bereiken op www.gymfed.be.

 

Q4gym

Gymflex is een erkende club in de stad Mechelen, maar ook in de gemeente Sint-Katelijne-Waver. Iedere club wordt geregeld onderworpen aan een interne audit door de GymnastiekFederatie voor het behalen van het kwaliteitslabel IK-Gym. De meest actuele informatie van de clubwerking kan je terugvinden op de website: www.gymflex.be.

 

Clubstructuur

Binnen de GymFlex-structuur zijn er twee grote luiken: recreatieve gymnastiek en competitiegymnastiek. Daarnaast hebben we nog onze andere disciplines: voor cheerleading hebben we zowel een recreatieve- als competitiegroep, voor dans enkel recreatieve groepen. Als lid van de GymnastiekFederatie Vlaanderen vzw trachten we een leidende rol op gymnastiekvlak te spelen met regionale en landelijke naambekendheid voor de (competitie-) disciplines die in het aanbod opgenomen zijn.